Известен обоист пристига за „Концерт на възглавници”

Известен обоист пристига за „Концерт на възглавници”

Димитриос Караминцас, известен обоист, пристига специално в София

Димитриос Караминцас, известен обоист, пристига специално в София, за са свири на „Концерт на възглавници за обой и пиано”. Заедно с дуетната си половинка пианистката Галя Коларова те ще покажат на бебешката публика красивото звучене на обоя в съчетание с пиано. Програмата им включва пиеси на Равел, Моцарт, Бритън, Албенис.
„Концерт на възглавници за обой и пиано” ще бъде на 1 декември в Съюза на архитектите в София, от 11 от 14 и от 17 часа. Новото е концертът на английски език, който ще бъде в 14 часа. Така, заедно със слушането на музика малките гости ще упражнят и езиците. Организаторите от „Модо България“ са решили да уважат по този начин и своите чуждестранни малки гости.
Димитриос е роден в Ню Йорк, свирил е като първи обоист в Симфоничния оркестър на Йерусалим и е един от създателите на първия Младежки окрестър на Палестина. Галя е завършила Кралската датска музикална академия в Копенхаген. Успешно обикалят музикалните сцени от Европа до Америка и чак до Китай. Откакто се срещат случайно на фестивал, се обединяват около идеята да представят на сцената необичайното съжителство на обоя с пианото. Още повече, че произведенията за обой и пиано са рядкост и повечето вече изгубени.
Музикалният урок след концерта ще разкаже на по-любопитните истории за обоя. А на „Работилница на възглавници“ преди това гостите ще могат да изработят духови инструменти от подръчни материали.
Идеята на „Концерти на възглавници” е да възпитава у децата вкус към класическата музика, като я представя по нестандартен и нескучен начин. Гости на концертите са както бебета на по няколко месеца, така и по-големи деца до 6-7 годишна възраст. Проектът се подкрепя от Фондация „Америка за България”.
Билети може да резервирате на www.pillows.bg или във фейсбук страницата www.facebook.com/KonzertiNaVazglavnizi