19-ТИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ЖЕНСКИ КЛУБ В СОФИЯ  СВЕТЪТ ИДВА ПРИ ТЕБ

19-ТИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ЖЕНСКИ КЛУБ В СОФИЯ СВЕТЪТ ИДВА ПРИ ТЕБ

Светът ще дойде при вас за 19-ти път на 1-ви декември

Светът ще дойде при вас за 19-ти път на 1-ви декември, неделя, когато отваря врати традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София. Мястото отново е Интер Експо Център, а началният час – 10.30.
Главната цел на Базара, който предоставя на своите посетители един ден, изпълнен с разнородни изкушения (храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика) и забавления от цял свят, е да бъде основен източник на финансиране на проектите на Благотворителната фондация към Клуба - образователни програми, програми за деинституционализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, живеещи в сиропиталища и домове за умствени и физически увреждания.
Базарът е събитие, което се случва с активното участие на международната и дипломатическата общност в България, благодарение на неуморния безвъзмезден труд на стотици доброволци от различни държави, както и на подкрепата на местния и чуждестранен бизнес. 
През 2012 година Базарът беше посетен от повече от 8000 човека, а събраните средства бяха над 325 000 лева, което го превърна в най-успешното издание в досегашната му история.
На Благотворителния базар през 2013 година ще има 61 щанда, от които 40 на различни държави (представляващи 45 държави), 8 щанда на благотворителни организации, чиито инициативи Международният женски клуб подкрепя, както и щандове с книги, дрехи, играчки, детски кътове (по един във всяка зала), работилници, и снимки с Дядо Коледа. През целия ден на сцената в зала 4 ще има музика, танци и представления с участието на артисти от различни държави.
Вратите на Базара ще отворят точно в 10.30 часа, а първите гости на този международен празник на доброто и многообразието ще бъдат посрещани от музикантите от Софийски духов оркестър с диригент Юли Дамянов. Почетен гост на 19-тия Благотворителен базар е певицата Хилда Казасян, която ще даде начало на голямото благотворително пазаруване.