Хосе Кура - между Берлин и Цюрих

Хосе Кура - между Берлин и Цюрих

Има българска следа в участията му

В началото на 2011г. календарът на аржентинския тенор е изключително натоварен. Ангажиментите му от април до юни са разпределени между Берлин и Цюрих. На 20 и 23 април, както и на 5 май Хосе Кура ще излезе на сцената на операта в Цюрих в ролята на Рудолф от „Бохеми”. На сцената ще му партнира италианското сопрано Барбара Фритоли в ролята на Мими. Творбата на Пучини ще бъде дирижирана от Карло Рици.

            Хосе Кура ще участва в премиерата в Берлин на „Самсон и Далила” от Камий Сен-Санс. Спектакълът ще бъде поставен за първи път на 15 май в Дойче опер Берлин. Тенорът ще играе на една сцена заедно с българското мецосопрано Веселина Кацарова.

Това не е единствената среща с големите български оперни гласове. При завръщането му в Цюрих, Кура ще влезе в ролята на Канио от операта „Палячи” на Руджеро Леонкавало. Ролята на Пепе ще бъде изпълнена от тенорът Бойко Цветанов.

 Хосе Кура ще играе и Туриду в операта „Селска чест” от Маскани, в която се очаква и друга звезда от света на класическата музика- мецосопраното Агнес Балца, която ще се превъплъти в Сантуца. Оперните постановки са под диригенството на Стефано Ранзани и са включени в програмата за месец юни на Операта в Цюрих.