1 снимки

РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН И ОРКЕСТЪРА НА КЛАСИК ФМ РАДИО

7 декември 2015г., 19:30ч., зала 1 на НДК

7 декември 2015, НДК, зала 1

РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН, пиано (Франция)

ОРКЕСТЪР НА КЛАСИК ФМ РАДИО

Вече 39 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман, която започва през 1976 г. със записа на известната пиеса „Балада за Аделин“ на композитора Пол дьо Сеневил и продуцента Оливие Тусон. Няколко години по-късно, "Балада за Аделин" променя живота на изпълнителя, като от записа са продадени 22 милиона копия в 38 страни. "Мисля, че има нещо магическо в мелодията на тази песен, тя е много семпла, но докосва сърцата на много хора.“ казва пианистът.

Ричард Клайдерман създава свой специфичен стил, наситен с много романтика, в който съчетава класически творби с елементи на популярна музика. Записал е над 1300 пиеси и има славата на супер-звезда в областта на популярната класическа музика. 60-годишният пианист продължава да концертира по целия свят и е известен с това, че може да направи 200 концерта за 250 дни, макар в момента да е редуцирал концертните си изяви до 60-70 концерта на година.

За концерта си в София през декември Клайдерман ще изпълни както своите вечни хитове, сред които е и прочутата „Балада за Аделин“, така и някои от най-новите си пиеси, издадени в албума „Romantique“ от 2013 г. В програмата ще има и специална изненада за българската публика.