ФОРТИСИМО ФЕСТ 2013 ПРЕДСТАВЯ СВОИТЕ СОЛИСТИ

ФОРТИСИМО ФЕСТ 2013 ПРЕДСТАВЯ СВОИТЕ СОЛИСТИ

Световнопризнати български виртуози приеха поканата

Людмил Ангелов, Светлин Русев, Марио Хосен, Нели и Георги Андрееви, Михаил Йосифов-секстет, Печенката и победителите в конкурса “Да вдъхнеш живот” - братя Зайранови и Кристина Герогиева, ще се качат на сцената на Фортисимо Фест 2013 заедно с Варненската филхармония, Русенската филхармония и Софийският фестивален оркестър под диригентството на Максим Ешкенази.  

Световнопризнати български виртуози приеха поканата да свирят в турнето на най-големия фестивал за класическа музика на открито у нас - Фортисимо Фест. Една от големите изненади на фестивала тази година ще бъде роялът на Людмил Ангелов, който ще свири от сцената на Фортисимо Фест в София и Пловдив. В Русе и Велико Търново, заедно с Русенската филхармония, ще свири Светлин Русев, който е родом от Русе и пристига специално за концетите “Музика под звездите”, въпреки натоварената си програма между Сеул и Париж. За първи път заедно на фестивалната сцена ще бъдат и децата, победители в конкурса Vitam Inspirare (“Да вдъхнеш живот”), който се проведе по инициатива на Фортисимо Фест през май тази година. От Виена за турнето на Фортисимо Фест пристига и цигуларят Марио Хосен. Мишо Йосифов-секстет, Адриана Николова-Печенката и Нели и Георги Андрееви традиционно ще музицират и пеят в тазгодишното издание на фестивала за класическа музика на открито Фортисимо Фест.

Турнето на Фортисимо Фест “Музика под звездите” ще се проведе между 30 август и 15 септември, а пълната му програма е както следва:
Бургас - 30 август (петък), Морска градина, площад Пантеон
Варна - 1 септември (неделя), Летен театър
Русе - 5 септември (четвъртък), открита сцена пред Общината
Велико Търново - 7 септември (събота), Летен театър
София - 13 септември (петък), Народен театър “Иван Вазов”
Пловдив - 15 септември (неделя), Античен театър