Хонг Конг танцува танго, София очаква Белтанго

Хонг Конг танцува танго, София очаква Белтанго

В края на миналата седмица се проведе 39-тото издание на Фестивала на изкуствата в Хонг Конг

В края на миналата седмица се проведе 39-тото издание на Фестивала на изкуствата в Хонг Конг. Събитието бе открито с рецитал на италианското мецосопрано Чечилия Бартоли с акомпанимент на пиано от сънародника й Серджо Чиомей.

Тази година Фестивалът бе посветен на тангото. Някои от най-известните творби на Астор Пиацола бяха изпълнени от немската певица и актриса Уте Лемпер в съпровод на „Пиацола Секстет”- формация, съставена от членове на оркестъра на известния композитор. Сред тях бе и внукът на Пиацола, Даниел, който свири на перкусии. „Хонк Конг е влюбен в тангото. Интересът е огромен”, коментира Ефе Тиса Хо, изпълнителен директор на Фестивала на изкуствата в Хонг Конг. Тя призна, че жанрът ще продължава да присъства и в следващите издания на фестивала. В рамките на програмата на събитието бе показан и спектакъла „Изгубеното танго”.

София ще се потопи в страстния аржентински ритъм благодарение на ансамбъл „Белтанго”, които ще гостуват в рамките на Европейския музикален фестивал. В концерта им на 11 април, който ще се проведе в зала „България”, ще участват и професионални танцьори. Подробности и билети за концерта можете да откриете ТУК