Слушателите на Classic FM радио избират носител на „Златно перо” 2013

Слушателите на Classic FM радио избират носител на „Златно перо” 2013

Наградата ще бъде връчена на 22 май

За осемнадесета поредна година единственото радио за класическа музика в България – Classic FM и галерия „Макта” ще раздадат престижните награди „Златно перо” за принос към българската култура и изкуство. Призовете ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се състои на 22 май от 11:30 часа в Националното музикално училище „Любомир Пипков”.

Наградите „Златно перо” под формата на брошка, изработена от 24-каратово злато, ще получат 24-ма представители на българската култура и изкуство. Сред отличените са композиторите Борис Карадимчев и Хайгашот Агасян, писателите Людмила Филипова и Георги Господинов, актьорите Леонид Йовчев и Георги Кадурин, журналистката Лора Крумова и др. Вижте пълния списък на номинираните ТУК

Вие, слушателите на Classic FM радио, можете да изберете един от бъдещите носители на отличието. Изпратете името на вашия фаворит, като мотивирате предложението си, на електронната ни поща: [email protected]

Краен срок- 20 май 2013г. включително. Вашата номинация може да ви донесе награда – покана за двама за предстоящия концерт на пианиста Георги Черкин в рамките на Европейския музикален фестивал.

Официалната церемония по връчване на наградите се провежда в рамките на Европейски музикален фестивал със съдействието на Министерство на културата и Столична община.