11 април 2011, понеделник, зала „България”, 19:30

11 април 2011, понеделник, зала „България”, 19:30

АРЖЕНТИНСКО ТАНГО С "БЕЛТАНГО" от Белград и приятели

Ансамбъл “Белтанго” е създаден през 1998 с призванието да представя на почитателите на музиката културата на тангото. “Белтанго” е първият автентичен танго-оркестър на Балканите и е сред най-известните посветили се на тангото ансамбли в Европа.
В зависимост от възможностите и изискванията на конкретната сцена “Белтанго” се представят еднакво успешно на големите концертни подиуми, театрални сцени, по-малки камерни зали, джаз и танго клубове, както и други специализирани зали, където оживява духът на Буенос Айрес. Представяйки се пред публика, ансамбъл “Белтанго” се опитва да покаже цялото богатство на танго-репертоара, така че освен традиционното танго и композициите от течението “танго нуево” на Астор Пиацола той включва и нови композиции на съвременни автори, които се вдъхновяват от тангото. Всички те се придържат към основната идея на тангото, но не се притесняват да правят малки препратки към други музикални тенденции, особено към балканска музика и да ги комбинират с танго.

“Белтанго” е единственият танго-оркестър от Европа, който е поканен от Министерството на културата в Буенос Айрес, за да се представи на най-престижния “Световен фестивал на тангото – Буенос Айрес 2007“.

Всеки септември заедно с Белградската танго-асоциация, “Белтанго” са домакини на Международния фестивал на тангото в Белград.

ЛАСЛО и АНДРЕА, танцова двойка от Унгария
ЧАРЛИ и ДАНИ, танцова двойка от България
Танцьори от NeshkaArt Dance Company

КАСАТА НА КАНТУС ФИРМУС РАБОТИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ В ОБИЧАЙНОТО РАБОТНО ВРЕМЕ

Купи билет