1 снимки

26 януари 2011 - зала „България”, 19:30 „Музиката на Америка”

Movie on the stageДиригент: Филип КЛАЙН (САЩ)Композитор и аранжор на филмова музика

Movie on the stage
Диригент: Филип КЛАЙН (САЩ)
Композитор и аранжор на филмова музика
Класик ФМ М-Тел оркестър
Програма: Джон УЙЛЯМС – музика от известни филми

Програма: Музика на Джон Уилямс от филмите"Извънземното","Индиана Джоунс","Патриотът", "Спасяването на редник "Райън","Междузвездни войни ","Амистад","Роден на 4 юли" и др.

Носител на множество награди композиторът, диригентът и оркестраторът Филип Клайн се очертава като един обещаващ нов глас в сферата на киното. Сред последните му творби са оркестрациите на музиката към филмите The Tale of Despereaux, номинирания за "Оскар" „Странният случай с Бенджамин Бътън”, 9, видеоигрите Starcraft 2 и предстоящата World Of Warcraft: Cataclysm.

Клайн е писал музика за редица игрални филми, както и за над 30 късометражни, включително "Хангар № 5", който спечели награда "Еми" за най-добра музикална композиция за 2009, както и номинация за музика в късометражен филм на Филмовия фестивал „Убеда”, Испания. Като диригент, Клайн е описван като "... притежаващ несравнима плавност и благородство на жеста, уникални технически умения и изключителен усет към драматичното." Музикантът организира и ръководи „Празниците на филмовата музика” в Northwestern University с множество изпълнения на музика от Джон Уйлямс. Като диригент в студиата на Лос Анджелис, той е работил с едни от най-добрите музиканти в сферата на звукозаписа. През декември 2010 Клайн ще дирижира записите на музиката за игралния филм “Nicholas of Myra”, който ще излезе наскоро.