Рекс Ричардсън прави записи в Англия и Хърватия

Рекс Ричардсън прави записи в Англия и Хърватия

Концертът в София е на 23 април

В навечерието на своето източноевропейското турне, световноизвестният тромпетист участва в записите на легендарната духова формация “Foden’s Brass Band“ на 23 и 24 март в Манчестър, Англия. Музикантите изпълниха произведението “Spirit of Mingus” на обещаващия британски композитор Анди Скот, който бе номиниран през 2012г. за Наградата на британските композитори в раздела за духов или брас бенд. Самият Рекс Ричардсън се включи в звукозаписния процес не само като солист, но и като разказвач.
Преди да пристигне в България, американският тромпетист ще посети Загреб, където му предстои концерт с Джаз оркестъра на Хърватските радио и телевизия. В програмата на събитието, планирано за 17 април 2013г., е включена творбата на Дъг Ричардс „Интерконтинентален концерт за тромпет и джаз оркестър“. Произведението е включено в последния албум на Рекс Ричардсън, озаглавен “Magnum Opus”, който се появи на музикалния пазар през 2010г. Целият концерт на тромпетиста в Загреб се предвижда да бъде издаден на DVD.
Рекс Ричардсън ще се качи на българска сцена на 23 април, като концертът му е част от цикъла „Музиката на Америка“, който гостува на „Европейски музикален фестивал“– 2013. За почитателите на класическата музика американският тромпетист е подготвил Концерт за тромпет St. Marc от Томазо Албинони и Концерт за тромпет в ре-мажор от Джузепе Тартини. В програмата на концерта са включени и джаз – стандарти, които тромпетистът ще изпълни заедно с известните български музиканти Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов (ударни) и Борис Таслев (бас). Съпроводът ще бъде на Оркестъра на Класик ФМ радио под палката на Григор Паликаров. Билети за предстоящия концерт на Рекс Ричардсън в зала „България“ ще откриете ТУК.