Деца създават овощни градини в училищни дворове

Деца създават овощни градини в училищни дворове

На 1 март стартира новата инициатива „Зелена идея в училище”

„Зелена идея в училище” е новата инициатива на Classic FM и останалите радиостанции бТВ радио груп съвместно с Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” на Министерството на околната среда и водите. Идеята е деца да засаждат овощни дръвчета в дворовете на училищата , в които учат. Кампанията стартира на 1 март и цели по забавен и приятен начин да провокира силно отношение на учениците към природата. В рамките на следващите три седмици до 22 март, ученици от цялата страна могат да се включват в кампанията като изпращат снимка, показваща двора на тяхното училище, с кратко описание защо биха искали да се включат в проекта „Зелена идея в училище” на електронния ни адрес: [email protected]
Комисия от bTV Radio Group и Министерството на околната среда и водите ще избере четири училища, в които, в началото на месец април тази година, ще бъде реализирано озеленяване и засаждане на овощни дръвчета. Възпитаниците на четирите училища победители в инициативата ще имат отговорната задача да се грижат за засадените дървета.
Автор на идеята за овощните градини в училищните дворове е Иван Германов, победител в конкурса на bTV Radio Group и МОСВ „Зелена идея” през 2012 година. Иван спечели журито със своите идеи, посветени на опазването на чистотата на околната среда и се класира на първо място.
Инициативата „Зелена идея” разкри богата палитра от над 1 200 предложения и уникални снимки. „Зелена идея в училище” е финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”. Приоритетните цели на програмата са насочени към подобряването, запазването и възстановяването на естествената околна среда и развитието на екологичната инфраструктура.
Вижте правилата за участие ТУК