Диктеров дава майсторски клас

Диктеров дава майсторски клас

Ученици от Ню Джърси очакват цигуларя

На 10 април предстои майсторски клас на цигуларя Глен Диктеров в

JCC Thurnauer School of Music. Това е най-голямата школа в Ню Джърси, която предоставя образование по музика и изкуства. Институцията е разработила програма за ученици и студенти от всички възрасти за всички музикални инструменти, както и часове за оркестрово и хорово изкуство, джазови и камерни състави. През януари тази година майсторски клас бе изнесен от челиста на Нюйоркската филхармония Ерик Бартлет. Концерти и майсторски класове пред възпитаници на Музикалното училище в Ню Джърси са изнасяли редица музиканти като Пинкас Цукерман, Уинтън Марсалис, Джошуа Бел и др.

Майсторският клас е втората поява на Глен Диктеров пред учениците на  Thurnauer School of Music. На 9 февруари концертмайсторът на Нюйоркската филхармония изпълни музиката към филма „Списъкът на Шиндлер” като солист на Thurnauer Symphony Orchestrа по време на концерт, чиито приходи бяха събрани в полза на образователните програми на училището.

Преди майсторския клас, Глен Диктеров ще изнесе концерт в София. Музикалното събитие ще се проведе на 30 март в зала „България” от 19.30ч. като част от цикъла „Музиката на Америка”, който гостува на Европейския музикален фестивал. Повече информация за концерта можете да прочетете тук.