Ангеличин: Горд съм, че сме домакин на Европейския музикален фестивал

Ангеличин: Горд съм, че сме домакин на Европейския музикален фестивал

Столичният зам.-кмет гостува в „Сутрешно кафе с Геми”

По повод откриването на Европейския музикален фестивал, гост в студиото на Класик ФМ радио бе Христо Ангеличин - заместник-кмет по “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” към Столична община. Според него „подобен тип фестивали позиционират София на културната карта на Европа”. Зам-кметът смята, че „това е събитие, за което ще се пише далеч извън пределите на България”.

Зам-кметът сподели вълнението си от предстоящите концерти на цигуларите Шломо Минц и Мила Георгиева. „Прави ми впечатление програмата на концерта на Глен Диктеров. Бих си помечтал да намеря билети за аржентинското танго, защото то е много популярно в момента в София”, отбеляза Ангеличин.  Той уточни, че има „страшно пристрастие към Людмил Ангелов”, който наскоро бе солист на Класик ФМ- Мтел оркестър, а зад диригентския пулт застана Джон Маклафлин Уилямс.

В „Сутрешно кафе с Геми столичният зам.-кмет призна: „Започнал съм да ходя на концерти още от 3-4 клас, когато моите баба и майка са ме водили, далеч преди да стана заместник-кмет по култура. Най-вероятно далеч  след като вече  не съм заместник-кмет по култура отново ще ходя на тези прекрасни концерти, които обичам.”