Диктеров и Хардинг - на една сцена!

Диктеров и Хардинг - на една сцена!

Нюйоркско радио излъчи концерта им

Броени дни преди да замине за Япония, английският диригент Даниел Хардинг дебютира в Avery Fisher Hall на пулта на Нюйоркската филхармония. Солист бе концертмайсторът на американския оркестър Глен Диктеров, който изпълни Концерт № 1 за цигулка и оркестър, опус 35 от Карол Шимановски. За първи път това произведение е представено през 1946г. от тогавашния концертмайстор на Нюйоркската филхармония сър Джон Корилиано под палката на Артур Родзински. През януари 2004г. Глен Диктеров изпълнява творбата, а зад диригентския пулт застава Курт Мазур. В програмата прозвуча и Симфония № 4 от Густав Малер с участието на шотландското сопрано Лайза Милн, която за първи път излиза на една сцена с Нюйоркската филхармония. 

Събитието се проведе в началото на този месец. На 17 март нюйоркското радио за класическа музика WQXR излъчи целия концерт с участието на Диктеров и Хардинг.

Припомняме ви, че на 30 март 2011г. концертмайсторът на Нюйоркската филхармония Глен Диктеров ще свири пред българска публика в рамките на цикъла „Музиката на Америка”. Концертът е включен в Европейския музикален фестивал.  Подробности можете да прочетете тук.