bTV Radio Group и МОСВ ще продължат инициативата „Зелена идея”

bTV Radio Group и МОСВ ще продължат инициативата „Зелена идея”

На официално събитие в София тримата победители

На официално събитие в София тримата победители в кампанията получиха отличия и награди за най-добри зелени идеи
Проектът „Зелена идея” по инициатива на радио N-JOY, Z-Rock, Melody, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Министерство на околната среда и водите (МОСВ) завърши с церемония по награждаване на победителите в кампанията. В продължение на проекта и през следващата година bTV Radio Group ще инициира и подкрепя активности, посветени на положителното отношение към околната среда.
В официалната церемония по награждаване на победителите в инициативата „Зелена идея” участваха министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът по европейските въпроси Томислав Дончев и изпълнителният директор на bTV Radio Group Васил Димитров.
„В момента, в който повече хора започнат да дават правилен пример, все повече ще започнат и да го възприемат. Много е важно всеки да прави малки действия, но ежедневно и със сигурност ще постигнем много добър резултат”, каза победителят в кампанията Иван Германов от София. Той изпълнява всеки ден идеята си да изхвърля в кошчето поне по един отпадък, оставен от някой друг. Според слушателя все повече млади хора обръщат внимание на околната среда и полагат усилие да се погрижат за нея.
„Зелена идея” е финансирана по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”, като успя по забавен и приятен начин да насочи вниманието към уникалните места в българската природа. Броят на регистрираните участници в конкурса достигна 4 500. Конкурсът разкри богата палитра от над 1 200 предложения и уникални снимки, посветени на опазването на красотата на околната среда.
Приоритетните цели на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” са насочени към подобряването, запазването и възстановяването на естествената околна среда и развитието на екологичната инфраструктура.