"Сутрешно кафе" с Радостина Узунова

„Сутрешно кафе" е предаването с най-дълга история в ефира на "Класик ФМ" радио. Това е мястото за разговори по различни теми и актуални проблеми на културата. Гости на „Сутрешно кафе" са известни музиканти, писатели, художници и политици - всички, които имат отношение към българската и световната култура. Първото излъчване на предаването е през 1997 г. с автор Сергей Павлов. От януари 2007 г. водещ е Радостина Узунова.

Сред именитите български творци, гостували на предаването са: Веско Ешкенази, Светлин Русев, Людмил Ангелов, Маша Илиева, Минчо Минчев, Ана Томова – Синтова, Веселина Кацарова, Никола Николов, Красимира Стоянова, Александър Крунев, Васко Василев, Алексанър Танев, Христина Ангелакова, Людмила Козарева, Добринка Икономова, Александрина Милчева, Явор Димитров, Красимира Колдамова, Емил Янев, Георги Костов, Жени Захариева, Валентин Бобевски, Лада Брашованова, Михаил Ангелов, Виктор Чучков, Катерина Тупарова, Анелия Шуманова, Калуди Калудов, Боян Лечев, Петко Радев, Пламен Джуров, Георги Йорданов, Татяна Лолова и др.

Гости на предаването са били и музиканти от световна величина – цигуларят Шломо Минц, диригентите Джон Маклафлин Уилямс, Роб Фишер и др.

„РОЖДЕНИКЪТ НА Класик ФМ“ е популярна сред слушателите игра, в която рожденикът разказва за себе си, а слушателите отгатват кой е той. Играта стартира в ефира на Класик ФМ радио през 2004 г. по идея на Радостина Узунова.

Водещата на "Сутрешно кафе" Радостина Узунова е възпитаник на Музикалното училище в Бургас със специалност флейта и на НМА „П. Владигеров”, София с магистърска степен по музикална теория и факултативно хорово дирижиране. Занимава се с преподавателска дейност и работи като репортер и автор на детските музикално-образователни предавания „Музикално ключе” и „Чекмедже със звуци” в БНР (1994-1996). През 1997 се включва в екипа на "Класик ФМ" радио като автор и водещ на предаванията „Някога преди”, „Сутрешно кафе” и „Рожденикът на Класик ФМ” (предаване, отличено със специална награда на радиоконкурса „Осмата муза” 2007). В периода 2002-2005 е автор и сценарист на предаванията „По вълните на музиката”, а през 2008 „Лаборатория за слава - Феймлаб” по Канал 1 на БНТ.

От 2007 до днес тя работи и в музикалната агенция "Кантус Фирмус" като мениджър на Оркестъра на "Класик ФМ" радио, организатор на концерти, обработва и систематизира записите от концертите, осъществени от агенцията.

От 1987 година пее в Софийския камерен хор „В. Арнаудов”.

Член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на филмовите дейци в България.

Чуйте интервю с Радостина Узунова за bTV radio, излъчено на 21 декември 2020г ТУК 

Вижте и чуйте гостуването на Радостина Узунова в insta_dialozi с водещ Димитър Сотиров на 23 януари 2021г. ТУК

Ключови думи: