„Радиотуристи” - всеки петък от 17 до 18ч.

„Радиотуристи” - всеки петък от 17 до 18ч.

Водещ: Ясен Вакашински

„Радиотуристи” съществува в ефира на „Алма Матер” от април 2009 година. От тогава до днес в ефира на София са се случили почти 600 отделни радиопътешествия.

Повече 12 години „Радиотуристи” води своите слушатели на любопитни места не само в България, а и по целия свят.

Емблематична е приключенската поредица на култовия екстремен пътешественик Вилиан Стефанов, който има над 15 епизода в ефира на „Алма Матер”.

Десетки са епизодите с участието на Мартин Николов от радио „Варна”, който е вашият радиогид из планините на България.

От скоро в „Радиотуристи” веднъж месечно участва и Виктор Топалов, създателят на интернет платформата „Бохемска София”, който по увлекателен и неповторим начин „разхожда” нашите слушатели в историята и настоящето на нашия град – София.

Колегата Дамяна Дамянова не пропуска да ни запознае с всяка експедиция, организирана от туристическото дружество в Казанлък.

Десетки са пътешествениците и приключенците, които са споделили своите емоции и преживявания в студиото на „Радиотуристи”.

Стотици пък са чуждестранните герои на традиционната рубрика на Георги Митов – Геми „Пътешествие зад граница”, а в рубриката на „На нашата улица” Криста Янинска ви запознава с историята и емблематични сгради из знакови улици и места в София.

Ключови думи: