< ОбратноЗлатно перо 2013

Слушателите на Classic FM радио бяха отличени с награда „Златно перо” 24-ма представители на българската култура и изкуство получиха престижното отличиe

В навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май, Classic FM радио и галерия „Макта” раздадоха наградите „Златно перо” за осемнадесета поредна година. За първи път в историята на наградите символично бе присъдена 25-та награда за слушателите на Classic FM радио. Признанието те заслужиха с активната си позиция и силна подкрепа в борбата на радиото, превърнало се през годините в културна институция, да получи собствена честота в ефира.
Отличията за принос към българската култура и изкуство бяха връчени на носителите на официална церемония. Сред наградените в осемнадесетото издание на „Златно перо” са композиторите Борис Карадимчев и Хайгашот Агасян, писателите Людмила Филипова и Георги Господинов, актьорите Леонид Йовчев и Георги Кадурин, художниците Вихрони Попнеделев и Борислав Стоев, музикален фестивал „Варненско лято” и „Софийски фестивал на науките” и други. Слушателите на Classic FM радио номинираха с най-много гласове Хора на софийските момчета под ръководството на доц. д-р Адриана Благоева, която получи отличието.
Официалната церемония по връчване на наградите се проведе в рамките на Европейски музикален фестивал със съдействието на Министерство на културата и Столична община.
Вижте пълния списък на носителите на "Златно перо"- 2013 ТУК

Класик ФМ оркестър

Оркестър на Класик ФМ радио

Тези млади хора свирят фантастично, със страст и излъчват разкошна енергия... От тях научих нещо ново и то не с разума си, а със сърцето си."
Найджъл Кенеди